PLA (Programmable Logic Array), SIGNETICS 82S100

Arii logice programabile – PLA (Programmable Logic Array), SIGNETICS 82S100

Timp de citit: < 1 minut

Ce sunt ariile logice programabile?

Ariile logice programabile, notate PLA (Programmable Logic Array), simplifica realizarea automatelor secventiale.

Circuitele PLA au o mare flexibilitate putand fi programate sa realizeze diferite functii logice complexe.

Pentru generarea cu un circuit PLA a unei functii logice in forma canonica disjunctiva, numarul termenilor produs se reduce aducand functia intr-o forma disjunctiva normala prin metode analitice de minimizare folosind absorbtia, alipirea si reducerea.

Pentru ca intr-un PLA sa nu se depaseasca numarul de termeni produs admis, functiile logice de iesire vor fi exprimate in forme disjunctive normale si se vor grupa pe un acelasi circuit functii logice avand in comun mai multi termeni produs.

Automatul programabil algoritmic

Intr-un automat programabil algoritmic cu structura de automat Mealy sincron, circuitul PLA materializeaza functiile logice de tranzitie "f" si de iesire "g" , registrul de stare RS memoreaza starea interna a automatului pe care o mentine la intrarea PLA, iar registrul de iesire RE memoreaza comenzile de iesire ce raman astfel stabile pe durata unei stari interne a automatului.

Registrul de stare RS indeplineste astfel functia de memorie de stare, iar registrul de iesire RE pe cea de memorie de iesire (numita si memorie de comanda).

In aplicatiile complexe un circuit PLA cu numar mare de intrari, iesiri si / sau termeni produs necesari, este obtinuta cu mai multe circuite PLA in conexiuni de expandare adecvate.

Structura cursului

STRUCTURA INTERNA SI FUNCTIONARE

  • Materializare termen produs
  • Materializare forma canonica disjunctiva
  • Materializare functii logice prin matrice cu diode
  • Structura interna a circuitului SIGNETICS 82S100
  • Simbolizarea structurii interne a circuitului SIGNETICS 82S100
  • Conexiuni de expandare cu circuite PLA
  • Structura circuit PLS SIGNETICS 82S104

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here