Aparate radioelectronice

Aparate radioelectronice – Spectrometru cu tub catodic (spectrovizor)

Timp de citit: < 1 minut

Autori: I. D. Manoev, E. A. Sornikov, V. V. Koltov, N. E. Gorevoi, E. E. Berkul
Editura: Tehnica – Bucuresti
An aparitie: 1961

Despre ce este vorba?

Autorii articolelor ce alcatuiesc prezenta culegere erau constructorii aparatelor descrise ce activau in cadrul Clubului Radio din Leningrad (Sectia de introducere a radioelectricitatii in economia nationala).

Toate aparatele prezentate in carte se utilizau in practica, in procesele tehnologice de uscare a lemnului, la masurarea deformatiilor mecanice in constructii si constructii de masini, in laboratoare la diferite analize spectrale etc.

Lucrarea prezenta interes atat pentru radioamatori cat si pentru toti cei ce se ocupau de introducerea radioelectronicii in diferite domenii ale stiintei si tehnicii.

Clubului Radio din Leningrad

In toamna anului 1952, consiliul de conducere al Clubului Radio din Leningrad a organizat o sectie de radioamatori care ajuta intreprinderile si institutiile din oras la construirea diferitelor aparate radioelectronice si dispozitive automate, atat in vederea perfectionarii si dezvoltarii continue a productiei cat si in vederea crearii unor conditii de munca cat mai bune.

Noua sectie numara aproape 50 de radioamatori din Leningrad, care colaborau cu specialistii din diferite institutii stintifice si intreprinderi industriale.

Datorita initiativei si perspectivei lor, in intreprinderile si institutiile din U.R.S.S. se utilizau peste 200 de astfel de aparate si dispozitive construite de ei. Cateva dintre acestea erau folosite si peste hotare, de exemplu in Republica Populara Bulgaria (la acea vreme), la uzina de hartie si celuloza "Stefan Kiradjiev".

Ce prezinta lucrarea?

Prezenta culegere reprezinta prima incercare de a populariza realizarile radioamatorilor care lucrau pentru introducerea radioelectronicii in economia nationala.

Structura cartii

  1. Aparat pentru telemasurarea umiditatii lemnului
  2. Electroumidometru de control de buzunar, de tip JITAIII-58
  3. Aparat universal automat pentru reglare si control, echipat cu semiconductoare
  4. Spectrometru cu tub catodic (spectrovizor)
  5. Tensometre cu fir, fara amplificator
  6. Aparat pentru determinarea defectelor firelor toarse
  7. Statie tensometrica de dimensiuni mici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here