Audio - Intrebari si raspunsuri

Audio – Intrebari si raspunsuri – Alcatuirea si utilizarea lanturilor audio

Timp de citit: < 1 minut

Autor: Clement Brown
Traducere : Ing. Doru Suciu, Ing. Marian Sampaleanu
Editura: Tehnica – Bucuresti
An aparitie: 1976

Ce prezinta lucrarea?

Aceasta relatare asupra tehnicii de reproducere a sunetului are ca intentie sa constituie un ghid pentru cei care sunt interesati in obtinerea unei auditii de calitate dar care pot fi derutati de gama larga de echipament existent astazi, de specificatiile variate si uneori complexe citate de catre producatori si de multe cerinte diferite care se ridica.

Sunt prezentate toate sursele de programe audio-discuri, benzi si radio si se comenteaza conditiile tehnice ale echipamentului adresat publicului in masura in care aceasta difera de cele ale reproducerii sonore obisnuite.

De asemenea sunt explicate punctele ce trebuiesc urmarite la conectarea impreuna a diferitelor componente ale echipamentului pentru obtinerea unui sistem audio complet.

Lucrarea de fata incearca, prin metoda intrebarilor si raspunsurilor, sa indrume cititorul profesionist sau amator, in domeniul reproducerii de inalta fidelitate a sunetelor si a-l familiariza cu varietatea echipamentelor si complexitatea specificatiilor existente. Sunt analizate toate sursele de sunet (mono si stereo) discuri, radio si magnetofoane. Se comenteaza problemele ce apar la cuplarea mai multor surse pentru a obtine un sistem audio complet.

Cuprinsul cartii

  1. Audio la domiciliu
  2. Sunetul stereofonic
  3. Echipamentul pentru redarea discurilor
  4. Amplificare si receptoare
  5. Difuzoare
  6. Echipamentul cu banda magnetica
  7. Alcatuirea si utilizarea lanturilor audio

 85 afisari totale,  2 afisari azi

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *