Detector de intuneric cu LM555

Detector de intuneric cu LM555 – Solutie ieftina pentru monitorizarea intensitatii luminoase

Timp de citit: < 1 minut

Care este scopul proiectului?

Scopul proiectului este realizarea unui montaj pe placa electronica de test (breadboard), care detecteza scaderea intensitatii luminoase.

Cu cat intensitatea luminoasa este mai scazuta, cu atat semnalul audio va fi mai persistent. Sensibilitatea la intensitatea luminoasa se regleaza cu ajutorul potentiometrului de 1M.

Lista de componente necesare:

1 x Placa electronica de test + fire de legatura
1 x R1 = 10K
1 x R2 = 22k
1 x R3 = 100k
1 x POT = 1M
1 x foto rezistenta
1 x DIF = 8 Ohm
1 x C1 = 100nF
1 x C2 = 10nF
1 x C3 = 10uF
1 x LM555
1 x Contact terminal

Pentru o mai buna intelegere a functionarii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

Amplasarea componentelor pe breadboard

Descarca manualul si schema electronica

Pentru a realiza acest proiect in laboratorul propriu, descarcati manualul de aici si schema electronica plus amplasarea componentelor pe breadboard in format .fzz (Fritzing design) de aici.

De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata o functionare asemanatoare:

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here