Cat de robuste sunt porturile USB Type-C? | Experienta mea cu Huawei P20

Timp de citit: 4 minute

Identificarea problemelor

In ultimii ani, Huawei a lansat o serie de smartphone-uri de top, inclusiv seria P, care a fost bine primita de utilizatorii din intreaga lume. Unul dintre cele mai populare modele din aceasta serie este Huawei P20, care a fost lansat in 2018.

Desi Huawei P20 a fost proiectat pentru a fi durabil si rezistent, unii utilizatori au raportat probleme cu porturile USB Type-C dupa cativa ani de utilizare, telefonul avand contact intermitent la incarcare, fie datele nu puteau fi transferate pe cablu. Desigur, toate acestea, dupa ce mufa a fost curatata folosind diferite metode.

10£ pentru inca doi ani de folosire

In cazul meu, nu am raportat aceasta problema pentru ca telefonul a iesit din garantie, astfel, am decis sa-l repar singur. Dupa ce am desfacut telefonul, am observat ca portul USB Type-C prezinta fisuri de lipire pe aproximativ toate terminalele acesteia, ceea ce a afectat conectivitatea si incarcarea dispozitivului. Vezi mai jos fotografii detaliate cu privire la aceasta problema.

Cu toate acestea, am fost impresionat de performanta si caracteristicile Huawei P20 si am decis sa caut o solutie pentru a remedia problema. Tin sa mentionez ca in acelasi timp am avut probleme si cu mufa Jack, toate acestea dupa 4 ani de folosire continua a telefonului. Nu mai facea deloc contact cu castile, aceasta fiind plina de particule straine (mizerie), pe care nu am putut sa o curat.

Astfel, deoarece PCB-ul cu portul de incarcare si mufa pentru casti prezenta prea mult grad de uzura, am decis sa-l schimb cu unul nou. Si daca tot am schimbat placa cu portul de incarcare am decis sa schimb si bateria pentru ca si aceasta prezenta un anumit grad de uzura. Toata aceasta investitie m-a costat 10£ 🙂 Si uite-asa m-am ales cu un telefon reconditionat, care probabil va mai functiona inca doi ani de acum.

Cum schimbi PCB-ul cu portul de incarcare si mufa pentru casti la Huawei P20 Lite?

Inlocuirea PCB-ului (placa de circuit imprimat) cu portul de incarcare si mufa pentru casti la Huawei P20 Lite implica urmatorii pasi:

  1. Inainte de a incepe orice operatiune de inlocuire, asigurati-va ca aveti un kit de scule adecvat pentru demontarea telefonului si ca aveti cunostintele necesare pentru a efectua aceasta operatiune.
  2. Porniti prin oprirea telefonului si scoaterea cartelei SIM si a cardului de memorie microSD.
  3. Deschideti capacul din spate si scoateti toate suruburile si cele doua suruburi situate langa portul USB Type-C si mufa pentru casti.
  4. Folositi o ventuza pentru a ridica usor capacul din spate.
  5. Folositi un cutit sau o spatula pentru a desprinde cu grija cablul de conectare care leaga PCB-ul de ecran si bateria telefonului.
  6. Scoateti suruburile de fixare ale PCB-ului si ridicati-l usor pentru a-l scoate din locatia sa.
  7. Deconectati cablurile care leaga portul de incarcare si mufa pentru casti de PCB.
  8. Instalati noul PCB cu portul de incarcare si mufa pentru casti, asigurandu-va ca toate cablurile sunt conectate corespunzator.
  9. Asamblati telefonul in ordinea inversa in care ati efectuat demontarea.
  10. Porniti telefonul si verificati daca portul de incarcare si mufa pentru casti functioneaza corect.

Nota: Este important sa urmati instructiunile cu atentie si sa fiti precaut pentru a nu deteriora alte componente ale telefonului in timpul procesului de inlocuire a PCB-ului. In cazul in care nu sunteti sigur de abilitatile dvs. de a efectua aceasta operatiune, este recomandat sa consultati un specialist in reparatii de telefoane sau sa apelati la un service autorizat Huawei.

Aspect placa de inlocuire USB Type C pentru portul de încărcare Huawei P20 Lite ANE-LX1

P20 Lite ANE-LX1 Charging Port – vedere top:

P20 Lite ANE-LX1 Charging Port – vedere bottom:

Sfaturi de folosire porturi si cabluri USB Type-C

Porturile USB Type-C sunt destul de robuste si rezistente. Acestea au fost proiectate pentru a fi reversibile si pentru a putea suporta o varietate de protocoale de comunicare, precum USB 3.1, Thunderbolt 3, DisplayPort si altele.

Desi porturile USB Type-C sunt proiectate pentru a fi durabile si fiabile, ele nu sunt imune la deteriorari si uzura in timp. De exemplu, cablurile USB Type-C pot fi deteriorate daca sunt indoite excesiv sau daca sunt trase cu forta. De asemenea, porturile USB Type-C pot fi afectate de praf, murdarie si alte particule straine care pot impiedica conectarea corecta.

In general, este important sa aveti grija de porturile USB Type-C si sa le tratati cu grija pentru a evita deteriorarea acestora. De asemenea, este recomandat sa utilizati cabluri si adaptoare de inalta calitate si sa le schimbati daca incep sa prezinte semne de uzura.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here