Termistoare – Studiul protectiei cu termistoare PTC polimerice

Timp de citit: < 1 minut Termistorul este un rezistor a carui rezistenta depinde puternic de temperatura, ca urmare prezentand o caracteristica U-I neliniara. Micsorarea sau cresterea rezistentei este in stransa corelatie cu tipul termistorului, care poate fi cu coeficientul de temperatura negativ, NTC sau cu coeficientul de temperatura pozitiv, PTC.

 1,613 afisari totale

Modelarea sistemelor incorporate – Controlul Proportional – diferential

Timp de citit: < 1 minut Un sistem incorporat este un sistem dinamic sistemul actionand in functie de stimulii primiti. Atunci cand una sau mai multe iesiri ale sistemului trebuie sa se conformeze anumitor reguli, un controller manipuleaza intrarea sistemului pentru a aduce iesirile la valorile dorite.

 1,002 afisari totale

Sisteme de reglare cu esantionare – Functia de transfer a regulatorului numeric PID

Timp de citit: < 1 minut In general, prin esantionare se intelege discretizarea in timp a unui semnal continuu. In majoritatea aplicatiilor practice, esantionarea este uniforma (are loc la momente de timp echidistante), iar semnalele de timp discret obtinute prin esantionare sunt si cuantificate (discretizate in valoare), fiind deci semnale de tip numeric.

 1,240 afisari totale

Sisteme de achizitie si generare a datelor – Alegerea senzorilor Si a traductoarelor

Timp de citit: < 1 minut Sistemele de achizitie de date sunt sisteme complexe de supraveghere a unor procese in care intervin, de regula, mai multe marimi fizice. Ele realizeaza prelevarea, de semnale analogice sau numerice (in functie de natura traductorului), in scopul memorarii, transmiterii sau prelucrarii informatiei achizitionate.

 996 afisari totale

Senzori de temperatura – Liniarizarea caracteristicii senzorilor de temperatura

Timp de citit: 2 minute In domeniul masurarilor electrice, prin senzor se intelege un dispozitiv care transforma o anumita marime fizica sau chimica intr-o marime electrica, aceasta din urma putand fi utilizata pentru a indica valoarea marimii masurate sau chiar pentru a controla sistemul care a generat-o.

 818 afisari totale