Licurici electronic alimentat la 1.5V

Licurici electronic alimentat la 1.5V

Timp de citit: < 1 minut

Ce prezinta proiectul?

Proiectul prezinta un licurici electronic cu un singur LED alimentat la 1.5V. Acesta are la baza doi tranzistori bipolari, unul PNP(BC556) si unul NPN(BC546). Consumul acestuia este de numai 2mA. Circuitul poate fi folosit in diverse aplicatii, avand un consum mic.

Lista de componente necesare:

1 x R1 = 100k
1 x R2 = 820 Ohm
1 x R3 = 56 Ohm
1 x R4 = 820 Ohm
1 x T1 = BC546
1 x T2 = BC556
1 x C1 = 10nF
1 x C2 = 10uF
1 x C3 = 100uF
1 x LED
1 x Contact terminal
1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura

Pentru o mai buna intelegere a functionarii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

Descarca manualul si schema electronica

Pentru a realiza acest proiect in laboratorul propriu, descarcati manualul de aici si schema electronica in format .dsn (TinyCAD design) de aici.

De asemenea pentru aceasta aplicatie sunt disponibile si urmatoarele materiale video in care sunt prezentate functionari similare:

 2,634 afisari totale,  4 afisari azi

3 comentarii

  1. In generala ne invata sa facem licurici, venea profu cu pungile de rezistente, leduri, condensatori, tranzistori. noi faceam cablaju si puneam componentele, plecam acasa cu pumnu cu piese, faceam si acasa licurici si vindeam in clasa dupa aia🤣

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here