Bazele radioelectronicii

Bazele radioelectronicii – Tranzistoare cu efect de camp si aplicatii fundamentale

Timp de citit: < 1 minut

Autor: Virgiliu Zamfir
Editura: Facla – Timisoara
An aparitie: 1987

Despre ce este vorba?

In lucrare sunt expuse teme din fizica semiconductoarelor, electronica fizica si aplicata, pe care autorul le-a considerat printre fundamentele radioelectronicii, adica ale acelei parti din electronica avand ca obiect de studiu problemele teoretice si practice referitoare la prelucrarea radio-electrica a semnalelor.

Intrucat cartea se adreseaza cititorilor care doresc sa abordeze radioelectronica pe baze stiintifice, modul de tratare este analitic. Cu toate acestea, accesibilitatea este asigurata prin faptul ca se trateaza detaliat numai procesele cu efecte dominante, structurile semiconductoare de baza si aplicatiile reprezentative ale acestora, punandu-se accentul pe fizica fenomenelor implicate.

Jonctiunea semiconductoare pn si tranzistorul bipolar au necesitat o prezentare mai ampla, data fiind importanta lor atat ca dispozitive discrete, cat si ca elemente in componenta circuitelor integrate.

Structura cartii:

CAP. 1 – Elemente de fizica semiconductoarelor
CAP. 2 – Jonctiunea semiconductoare pn
CAP. 3 – Diode semiconductoare si aplicatii fundamentale
CAP. 4 – Tranzistorul bipolar si aplicatii fundamentale
CAP. 5 – Tranzistoare cu efect de camp si aplicatii fundamentale
CAP. 6 – Amplificatorul operational integrat si amplicatii fundamentale
CAP. 7 – Alte probleme de baza in radioelectronica

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here