Electronica ABC

Electronica ABC – De fapt ce este electronica?

Timp de citit: < 1 minut

Autor: Dumitru Codaus
Editura: Ion Creanga
An aparitie: 1987

De fapt ce este electronica?

Electronica reprezinta caracteristica principala a epocii in care traim. Incepand cu radioul, electronica a patruns tot mai mult in viata noastra. Fiecare din voi cunoaste astazi ceasul electronic, calculatorul de buzunar, variatoarele de lumina, jucariile electronice etc.

Toate acestea reprezinta numai un mic exemplu de aplicatii electronice din viata de toate zilele. Insa industria moderna nici nu se poate concepe fara electronica si aplicatiile ei, cum sunt, de pilda, automatica si tehnica de calcul.

Prin electronica intelegem totalitatea teoriilor si constructiilor care au la baza fenomene ce apar in tuburile electronice, cu vid sau gaze, sau in semiconductoare. Aceasta definitie este foarte generala. In realitate electroncia se compune din mai multe domenii, incepand cu radiotehnica clasica si terminand cu micro-electronica – specialitatea circuitelor integrate moderne.

Cu fiecare dintre paginile acestei carti veti face un pas in minunata lume a electronicii si cu fiecare montaj pe care il veti realiza veti face un pas spre viitor.

Ce prezinta cartea?

In lucrarea de fata, pe langa notiunile de baza privind componentele folosite in constructii, se propune o cunoastere mai aprofundata a electronicii printr-o serie de montaje cu tranzistoare usor de realizat, folosind piese radio produse de "IPRS" Baneasa si "Electro-Arges". Mai inainte insa se va face o scurta calatorie in micro-cosmosul electronicii.

Structura cartii

CAP I – Prin lumea electronicii
CAP II – Componente electronice
CAP III – Mic memorator electronic
CAP IV – Minilaboratorul electronistului
CAP V – Sfaturi practice
CAP VI – Verificarea si masurarea circuitelor
CAP VII – Montaje radioelectronice

2 comentarii

  1. Acum 30 de ani am inceput cu aceasta carte, am asteptat sa vina prin posta vre o doua saptamani. Cate amintiri… cu ea am inceput, avea sa mi marcheze drumul vietii.

  2. In anii '80 cumparam kit-uri de amplificatoare de 15w, preamplificator microfon, le faceam alimentarea si ascultam muzica pentru ca amplificatoarele din comert nu mi le permiteam. Mereu aveam probleme la internat cu pedagogul cu volumul muzicii….boxe facute din celebrele difuzoare de 3W din Radio Gloria si unul mai mare parca tot de 3W.. recuperate dintr-un radio Fantezia.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here