Electronica aplicata - Sisteme inteligente hardware

Electronica aplicata – Sisteme inteligente hardware

Timp de citit: < 1 minut

Despre ce este vorba?

Ca rezultat al raspandirii pe scara larga, in ultimul timp, a calculatoarelor personale si a perfectionarii lor continue, marile firme producatoare de sisteme de masurare au cautat sa realizeze echipamente care sa utilizeze calculatorul personal pentru:

  • achizitia de date din sistemele industriale;
  • reglajul si supravegherea unor parametri sau instalatii (procese);
  • realizarea unor aparate de masurare cu performante ridicate.

In prezent, resursele calculatorului personal sunt utilizate pentru a efectua sarcini cum ar fi: comanda, gestiunea, prelucrarea si afisarea datelor care altfel ar fi preluate de un microprocesor, plasat in interiorul instrumentului.

Instrumentul de masurare comunica cu PC-ul prin intermediul unei interfete care are in mod obligatoriu un convertor analog-digital. Instrumentul de masurare poate fi redus la o simpla cartela de achizitii de date pentru masuratori.

In momentul de fata, prin intermediul tastaturii calculatorului se poate comanda instrumentul de masurare, iar pe display pot fi vizualizate rezultatele masuratorilor, sub forma numerica sau sub forma grafica.

Aceste rezultate apar ca urmare a prelucrarii datelor brute obtinute de la instrumentul de masurare de catre calculator, la cererea utilizatorului. De aici, rezulta aparate cu pret de cost mult mai scazut.

Structura cartii:

  1. Elemente introductive referitoare la conducerea proceselor industriale din perspectiva sistemelor inteligente hardware-software de masurare si control
  2. Sisteme de achizitie si prelucrare a datelor
  3. Tipuri de sisteme de achizitii de date
  4. Consideratii generale asupra instrumentatiei virtuale
  5. Prezentarea microcontrollerului 80C552 (PHILIPS)
  6. Sistem universal, modular, de achizitii de date
  7. Software de analiza a semnalelor electrice
  8. Sistem cu microcontroller pentru masurarea si controlul temperaturii
  9. Implementarea hardware-software a unui instrument de vizualizare a semnalelor (EASY SCOPE)
  10. Traductor inteligent pentru masurarea nivelului

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here