Osciloscopul in laboratorul electronistului

Osciloscopul in laboratorul electronistului

Timp de citit: < 1 minut

Autor: Mihai Corutiu
Editura: Tehnica – Bucuresti
Colectia: Radio si televiziune, nr. 145
An aparitie: 1987

Ce prezinta lucrarea?

Pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa aprofundeze cunostintele referitoare la un osciloscop catodic, lucrarea de fata prezinta aspecte legate atat de functionarea aparatului, cat si de posibilitatile de utilizare ale acestuia.

Dupa o prezentare generala a osciloscopului catodic (Cap. 1) urmeaza analiza detaliata a amplificatoarelor electronice (Cap. 2) si a circuitelor basculante astabile (Cap. 3), cu scopul de a usura intelegerea functionarii unor parti componente importante ca amplificatorul vertical, amplificatorul orizontal si comutatoarele electronice cu care sunt prevazute toate osciloscoapele moderne.

Avand in vedere utilizarea dotarii unui osciloscop cu un comutator electronic, fie bazat pe principiul alternantei, fie pe cel al esantionarii, in lucrare s-a rezervat un capitol separat (Cap. 4) pentru testarea acestui subiect.

In capitolul 5 sunt aratate mai multe aplicatii ale osciloscopului catodic, prevazut sau nu cu un comutator electronic.

Structura cartii

Capitolul 1. Osciloscopul catodic
Capitolul 2. Amplificatoare electronice
Capitolul 3. Circuite basculante astabile
Capitolul 4. Comutatoare electronice pentru osciloscopul catodic
Capitolul 5. Utilizarea osciloscopului catodic

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here