Revista Conex Club – nr.1 – 2002

Revista Conex Club – nr.1 – 2002 – Amplificator audio 70W (Auto)

Timp de citit: 3 minute

Principalele subiecte prezentate

1. TLV224x (1.8V, 2.9uA, 90kHz, Rail-to-Rail I/O operational amplifiers)

Aceasta familie reprezinta amplificatoare de foarte mica putere cu aplicatii in cele mai diverse instalatii fiindca si alimentarea se face cu tensiuni mici si intr-o gama larga 2.7V-12V; curent absorbit 1uA.

2. TAS3002 (Digital Audio Processor With Codec)

Sub aceasta denumire este construit un circuit specializat cu functie de procesor digital audio. Se remarca prin performante electrice ridicate privind digitalizarea si procesarea semnalelor audio si pret de cost mic.

3. AD1B60 (Intelligent Digitizing Signal Conditioner)

Este destinat pentru procese industriale si contine un sistem configurabil complet de la senzor spre semnalul digital. Accepta la intrare direct termocuple si surse de semnal de ordinul voltilor sau milivoltilor.

4. Amplificator audio 70W (Auto)

Amplificatorul prezentat este in structura monofonica cu mare capabilitate de curent de iesire si se poate realiza cu circuitul integrat TDA1562Q.

Amplificatorul face parte din categoria produselor HI-FI si se poate utiliza in diferite aparate si montaje audio. Circuitul integrat beneficiaza de protectie termica si functiile Standby si Mute activate de componentele externe adecvat montate in circuit.

5. Generator color TV

Generatorul de semnal complex TV prezentat in articol este destinat reglarii receptoarelor alb / negru si color de televiziune.

Acesta produce atat imagini alb / negru, color cat si sunetul insotilor de aproximativ 1000Hz. Schema electronica are drept piesa principala un microcontroler de tipul PIC16F84.

6. Receptor in inflarosu pentru Winamp

Winamp este un program interactiv pentru PC destinat redarii fisierelor in format .mp3 care se adreseaza in mare parte celor pasionati de muzica si nu numai.

Prin intermediul interfetei virtuale grafice, acest program poate executa aproximativ toate comenzile pe care un utilizator le poate exersa asupra unei combine muzicale reale.

Se prezinta realizarea unei interfete fizice care permite executarea de la distanta a comenzilor acestui program folosindu-ne in principiu de o telecomanda.

7. Universal Serial Bus (Arhitectura functionare)

Accelerarea luarii unor decizii si prelucrarea datelor inpun folosirea unor tehnici moderne de achizitie.

Datele se pot transmite intre sursa si destinatie atat prin intermediul unor interfete specializate, mai mult sau mai putin standardizate, cat si prin intermediul porturilor deja existente.

Pentru un sistem de calcul tipic acestea se reflecta in prezenta porturilor seriale, atat cele tipice conforme standartului RS-232, cat si cel de tip USB (Universal Serial Bus), si a celui paralel, destinat in principal cumunicatiei cu imprimanta.

USB-ul a fost dezvoltat in ideea ca utilizatorul sa fie capabil sa ruleze multiple periferice pe un singur calculator fara a fi necesara montarea unor cartele suplimentare, alocare manuala a resurselor, configurare individuala si oprirea si pornirea repetata a sistemului de calcul pentru fiecare schimbare.

USB combina magistrala si protocolul de comunicatie intr-o singura entitate care permite conectarea direct la un periferic. USB are avantajul utilizarii unui singur port pentru o multime de dispozitive diferite.

8. Vu-metre electronice

Se prezinta un montaj de vu-metre electronice realizat cu tranzistoare. Schema are in alcatuire mai multe etaje de amplificare care ii confera o utilizare universala (montajul prezentat poate fi adaptat atat la un preamplificator, cat si la un amplificator de putere).

Date Tehnice:

  • constructia: integrala cu tranzistori;
  • afisaj: diode tip ED (curent >10mA);
  • alimentare: 18-24Vc.c. (de preferinta stabilizat);
  • consum: = 200mA pentru un canal;
  • dimensiunile montajului (mm): 110 x 60 x 20;
  • aprinderea diodelor D101…D109 se face dupa o lege liniara.

9. MC 1374 (TV Modulator Circuit)

Firma Motorola produce circuitul specializat MC1374 care este un modulator pentru semnale de televiziune.

Contine un modulator audio FM, oscilator pentru subpurtatoare sunet, oscilator de canal TV si modulator. Admite la intrare semnal audio si video.

Se poate intrebuinta in cele mai diverse aplicatii, jocuri TV, televiziune cu circuit inchis etc. Se poate obtine semnal pe canalele 3 sau 4 TV si admite alimentare cu tensiune intre 5 si 12V.

Surse:

http://conexclub.ro/

https://www.conexelectronic.ro/

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here