Sisteme numerice cu circuite integrate

Sisteme numerice cu circuite integrate – Analiza si proiectarea cu CI

Timp de citit: 2 minute

Autor: Sanda Maican
Editura: Tehnica – Craiova
Seria: Practica
An aparitie: 1980

Ce prezinta cartea?

Lucrarea prezentata este de fapt una teoretica: majoritatea celor 185 de probleme atrag atentia asupra aspectelor teoretice legate de analiza si proiectarea cu CI, aspecte prezentate sub forma rezolvarilor, solutiilor si indicatiilor.

S-a considerat ca aceasta forma de prezentare a teoriei in aplicatii este mai atractiva si mai eficienta, solicitand mai intens participarea cititorului.

Lucrarea are un caracter practic

Incearca sa furnizeze cititorului cunostinte care sa-i permita sa-si realizeze concret sistemele proiectate. Se demonstreaza ca metodele matematice (Capitolul I) sunt foarte importante in proiectare, dar insuficiente. Sunt completate cu date privind functionarea logica (Capitolele II si III) si parametrii tehnologici ai CI (Capitolul IV). Trebuie sa se tina cont de asemenea de modul de conectare intre CI (Capitolul V). Toate aceste cunostiinte imbinate, creaza baza pentru intelegerea si proiectarea sistemelor logice microprogramate (Capitolul VI).

Lucrarea are un caracter unitar

Sunt prezentate atat elementele (diverse tipuri de CI) cat si metodele de structurare a acestora in sistemele numerice.

Lucrarea are un caracter continuu

Aspectele teoretice se intrepatrund, sunt inlantuite si prezentate gradat, in majoritatea cazurilor dificultatea crescand treptat in cadrul capitolelor. Se recomanda deci, parcurgerea in ordine a problemelor.

Lucrarea are un caracter didactic

Elaborata pe parcursul a doi ani, contine in majoritate probleme a caror formulare si utilitate pentru studiul sistemelor numerice a fost validata in activitatea de seminar si laborator desfasurata cu studentii Facultatii de Electronica si TC – Bucuresti.

La inceputul fiecarui capitol se face o prezentare a continutului, atragandu-se atentia asupra categoriilor de probleme propuse. Anexa cuprinde principalele notatii si date de catalog sumare ale circuitelor utilizate in probleme si care nu apar in catalogul IPRS. In anexa, unde este cazul, se indica in paranteza codurile IPRS.

Structura cartii

Capitolul I: Metode matematice in teoria sistemelor si circuitelor numerice
Capitolul II: Circuite si sisteme logice combinationale. Analiza si proiectare
Capitolul III: Circuite si sisteme logice secventiale. Analiza si proiectare
Capitolul IV: Metode practice de proiectare si realizare. Relatia dintre implementare si tehnologie
Capitolul V: Probleme de cuplare a CI
Capitolul VI: Sisteme logice microprogramate. Microprocesoare
Anexe:

  • Notatii
  • Catalog sumar cu circuite utilizate
  • Bibliografie

3 comentarii

  1. Cunosc cartea, desi acopera problemele practice, e greoaie, trebuie rasfoita serios. Mai degraba din publicatiile romanesti amintesc Gheorghe Lupu – proiectare cu circuite integrate, Mircea Basoiu – oricare carte scrisa de domnia sa.

  2. Pentru profesionisti, recomand pe cei de mai sus, mai sunt si altii. Nu este nevoie de o carte care sa-ti ia ore facand slalom printre capitole.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here