AirCar Prototype 1 – Masina zburatoare, un vis care devine realitate

AirCar Prototype 1 – Masina zburatoare, un vis care devine realitate (VIDEO)

Timp de citit: < 1 minut

Masina zburatoare nu mai este doar un concept, ci ceva palpabil. AirCar, vehiculul dezvoltat de compania Klein Vision, a zburat cu succes intre doua orase din Slovacia.

Zborul inter-ciry a durat 35 de minute, masina deplasandu-se aproximativ 80 de kilometri intre aeroporturile din orasele Nitra si Bratislava.

Specificatiile tehnice ale AirCar Prototype 1

AirCar Prototype 1, masina care a incheiat cu succes testul, are un motor BMW de 160 CP si o elice. Vehiculul se transforma din automobil in aparat de zbor in mai putin de trei minute.

Masina e realizata din materiale compozite, care ajuta la reducerea greutatii, avand si parasuta pentru cazul in care apar probleme in zbor. Prof. Stefan Klein, inventatorul AirCar, sustine ca aceasta poate zbura 1000 km la o altitudine de 2500 m, cu un singur plin de combustibil.

Vehiculul are numeroase limitari, printre care cele mai principale sunt, capacitatea de greutate si raza de actiune; insa cui ii pasa de asa ceva? Vorbim aici despre o masina care se transforma in avion, asa ca inventia este fara doar si poate foarte palpitanta.

Decolarea AirCar Prototype 1

Prototipul are nevoie de o pista pentru a decola, neputand sa se ridice in aer pe verticala asemeni dronelor. Dupa ce s-a ridicat la inaltime, AirCar poate atinge o viteza de croaziera de 170km/h.

Bibliografie

https://www.mediafax.ro/
https://virginradio.ro/

Un comentariu

  1. Va fi o mare problemă când toți o să zboare pe deasupra, iar noi vom fi undeva la aer verde, in grădină, sau vom dori să ne odihnim și se va auzi doar vajaitul si zgomotul zburătoarelor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here