Calculul sarcinii termice a captatorilor solari

Calculul sarcinii termice a captatorilor solari

Timp de citit: < 1 minut

Ce prezinta cursul?

Materialul prezinta informatii cu privire la calculul variabil al radiatiei solare si calculul sarcinii termice a captatorilor solari.

Intensitatea radiatiei solare prezinta un caracter foarte variabil, atat in timpul anului, cat si zilnic, astfel incat este evident ca si sarcina termica realizata de colectorii solari va fi la fel de variabila.

Radiatia solara si sarcina termica

Ca si radiatia solara, sarcina termica asigurata de colectorii solari, prezinta un caracter variabil, astfel incat se poate vorbi despre valoarea maxima si medie a acestei marimi. Pentru calcule termice de dimensionare, prezinta importanta cunoasterea valorii medii a sarcinii termice a colectorilor solari.

Cu cat randamentul colectorilor solari este mai ridicat, cu atat fiecare suprafata unitara de colector solar, va furniza o sarcina termica unitara medie, mai apropiata de valoarea medie a intensitatii radiatiei solare.

Structura cursului

  • Caracterul variabil al radiatiei solare
  • Calculul sarcinii termice a captatorilor solari
  • Incalzirea apei calde menajere
  • Incalzirea apei din piscine
  • Concluzii

Pentru a intelege mai bine calculul variabil al radiatiei solare, am atasat materialul video de mai jos:

Surse:

https://mag.solarfeeds.com/

3 comentarii

  1. De la anul va aparea un nou tip de panou solar cu o eficienta de 50%. Este dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Oxford condusa de Henry Snaith. Am vazut un interviu pe BBC. Acum se lucreaza la linia de productie si de la anul (2022) intra in productie.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here