Dictionar tehnic englez-roman

Dictionar tehnic englez-roman

Timp de citit: 2 minute

Autor: Gabriela Niculescu

De ce dictionar online?

Exista numeroase situatii in care a avea un dictionar la indemana este extrem de util. Acest dictionar online, ajuta utilizatorul sa aiba acces instant la traducerea cuvintelelor si expresiilor cu caracter tehnic din limba engleza in limba romana.

Este extrem de important ca inca din liceu elevii sa fie invatati sa foloseasca des si cu incredere un dictionar explicativ tehnic din limba engleza in limba romana, ori de cate ori se intalnesc cu expresii sau cuvinte necunoscute.

Chiar si pentru cei trecuti de anii scolii, dictionarul prezentat poate deveni util in urmatoarele situatii:

1. Nevoia de a gasi o definitie rapid

Un dictionar online la indeamna disponibil pe telefon, tableta sau laptop poate fi consultat in doar 30 de secunde pentru a lamuri persoana care se simte in afara subiectului datorita limitarii de vocabular. Definitiile cuvintelor sunt usor de urmarit pe dictionarele online (in special pe telefon), iar procesul de cautare este simplificat la maxim.

2. Lapsusul

Nu exista persoana care sa nu se fi confruntat macar o data cu situatia frustranta de a avea un lapsus. Conform dictionarului, lapsusul este incapacitatea momentana a cuiva de a-si aduce aminte de un lucru stiut; eroare, inadvertenta comisa din neatentie de o persoana care vorbeste sau scrie ceva. Dictionarul poate clarifica aceste lapsusuri sau poate ajuta la descoperirea cuvantului uitat prin cautarea unui sinonim.

3. Atunci cand redactezi un email

Modul de comunicare prin email este unul care inlocuieste tot mai des comunicarea verbala in mediul de afaceri. Atunci cand se redacteaza un email formal, este foarte important ca exprimarea folosita sa fie pe masura. Consultarea acestui dictionar tehnic roman – englez online este cea mai rapida metoda de a gasi cuvantul sau cuvintele potrivite pentru ceea ce se doreste comunicat, mai ales de ingineri.

Surse:

https://www.activinfo.ro/

2 comentarii

  1. Cel l-am mai frunzarit, nu stiu ce editie este! Dar acum e mai usor cand ai atatea gadget-uri la indemana, pe vremuri asta era baza!

  2. L-am folosit si eu destul de des, avandu-l deja descarcat pe laptop. Dar am gasit metoda asta de afisare live si-acum dictionarul deja devine portabil, pentru ca se poate accesa destul de usor pe telefoane.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 2 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here